Planas Danieliui ir mums

Spausdinti

Simona Česnakaitė

Praėjo tik šiek tiek daugiau nei savaitė po stovyklos, bet jau visų labai pasiilgome! Šių metų stovykla vyko pirmąją liepos savaitę, nuo 4 iki 11 d., jau visų mylimoje Akademijos gimnazijoje, Kėdainių rajone. Per šią savaitę patyrėme tikrai labai daug, nepasakosime visų įvykių, bet pasidalinsime įsimintiniausiomis akimirkomis!

Gali būti, kad tai bus visai jums ne naujiena, nes tikrai vadovai su visais tėveliais dalinosi nuoroda į live – bet liepos 6-ąją dieną giedojome Lietuvos himną! Visi norėję pamatyti savo vaikų nuoširdžias šypsenas, ranką pridėtą prie širdies (ne visiems iš pirmo karto pavyko atrasti ją) ir iš visų plaučių giedamą himną, turėjo galimybę tai padaryti per Facebook platformą. Vaikai sakė, kad jaučiasi lyg žvaigždės!

Himno giedojimas nebuvo vienintelė nauja veikla stovykloje. Šiais metais kaip niekad daug turėjome svečių, kurie mums perteikė savo žinias ir patirtį! Šachmatų turnyras su tarptautiniu didmeistriu Šarūnu Šulskiu priešaky skatino kiekvieną vaiką ir vadovą pasukti smegenis ir rimtai strategiškai pamąstyti. Turnyro metu išryškėjo daug vaikų, kurie tikrai puikiai žaidė! Tą pačią dieną turėjome ir dar vieną svečią -  kuris iškėlė rimtus klausimus apie pilietiškumą ir kaip mes turėtume elgtis, jei norime būti pilietiški. Vaikai uždavinėjo įdomiausius klausimus, už kuriuos po to buvo apdovanoti Konstitucijomis ir užrašų knygutėmis. Na ir paskutiniai svečiai mūsų sąraše – „Fighting and Fitness“. O, kad būtumėte matę, kokia rimtis buvo vaikų veiduose tą valandą ir susidomėjimas tvyrantis ore!

Šių metų svečiai labai pagyvino stovyklą ir vaikams buvo tikra staigmena, tačiau neužmirštame pasidalinti ir nesikeičiančiomis bei stovyklos stuburu tapusiomis veiklomis. Dvi, kurioms buvo skiriamas didžiausias dėmesys – Biblijos mokymas ir sporto treniruotės. Biblijos pamokėlių metu kalbėjome apie Danielių ir Dievo planą jam, pagyvindami viską įvairiais kūrybiniais darbeliais. Kunigai Frankas ir Raimondas ne tik suprantamai ir įdomiai vaikams perteikdavo Dievo Žodį, bet dar ir spėdavo pastovėti vartuose. Ir oho, kaip gerai atlaikydavo smūgius! Sportas šioje „sporto stovykloje“ užima labai aukštą vietą, pradedant rytine mankšta ir baigiant futbolo treniruotėmis. Futbolo treneris vaikams perdavė technikas ir gudrybes, bet ne tik čia reikėjo daug bėgioti ir strategiškai galvoti. Tokios veiklos kaip orientacinis, Kazokai ir plėšikai  ir stovykliada privertė kiekvieno kojytes sparčiai judėti ir raumenis auginti.

Ak, kiek dar daug buvo visokiausių veiklų ir iššūkių! Pabėgimų kambarys, drama, šokių pamokėlė, būreliai, protmūšis, kelionė į stumbryną, žaidimai, kūrybinės dirbtuvės ir valgymas – ši veikla kaip niekad daug sulaukdavo ovacijų 😊 Tikrai liko akimirkų, kurios nebuvo paminėtos, todėl dalinamės laikraštuku, kuriame rasite savo vaikų, vadovų, kunigų ir direktorės įspūdžius bei visu albumu nuotraukų iš vienos įsimintiniausių savaičių šią vasarą.

Iki pasimatymo kitais metais!

Foto: Martynos Vedeckytės