JAUNIMAS STOVYKLAVO PAPILYJE

Spausdinti

2020 liepos 19 dieną į Papilio pagrindinę mokyklą jau antrus metus rinkosi jaunimas 14-16 metų iš Biržų, Panevėžio, Kauno, Vilniaus, Mažeikių, Joniškio ir kitų Lietuvos vietų į Evangelikų reformatų jaunimo stovyklą 2020. Nors šie metai yra pilni nežinomybės, bet tai nesutrukdė įgyvendinti jaunuolių svajonės, kad stovykla, atkurta po pertraukos, taptų tradicine ir vyktų kiekvienais metais.

Antrus metus stovyklos direktorė Laura Tuomaitė su savanorių komanda siekė įgyvendinti stovyklos tikslus: skatinti jaunimo aktyvumą, sąmoningumą, pilietiškumą, tikėjimą, nuolatinį tobulėjimą.

Stovyklos dvasinis vadovas LER lektorius Vaidotas Ickys vedė mokymus apie krikščionio pasaulėžiūrą, pasirinkimus, naštą, paguodą, viziją. Šlovinimo giesmių vadovas Augustinas Skeberdis mokė tradicinių bei jaunimo giesmių. Visi kartu atliko darbus Dievo garbei: tvarkė apleistas kapavietes evangelikų reformatų Semeniškių kapinėse ir padėjo sutvarkyti Papilio evangelikų reformatų bažnyčią. O vakarais smagiai leisdavo laiką prie laužo, žaisdami jau tradicija tapusį žaidimą Kazokai ir plėšikai, rengdami talentų šou, žiūrėdami filmus, žaisdami komandinius žaidimus bei patyrė naktinio žygio džiaugsmus ir iššūkius.

 Stovykloje penkias dienas stovyklavo 21 dalyvis ir 6 savanoriai vadovai, direktorė bei dvasinis vadovas. Po stovyklos du dalyviai buvo pakviesti savanoriauti Vaikų vasaros stovykloje Nemradas. Tikimasi, kad po kelių metų šis jaunimas taps stovyklų organizatoriais bei savanoriais.

Laura Tuomaitė