RADVILOS DRAUGIJOS SĄSKRYDIS

Spausdinti
Meda Jokubauskaitė
2021-06-21

Šį savaitgalį – birželio 18-20 d. d. įvyko LERJD Radvila atkūrimo 20-mečio proga rengtas sąskrydis.  Į sąskrydį susirinko netoli 90 žmonių – nuo pačių mažiausių iki vyriausiųjų, buvusių stovyklų vadovais bei Draugijos nariai.

Organizatoriai buvo sugalvoję įvairių veikų, per kurias dalyviai turėjo unikalią galimybę sugrįžti į laiką, kuomet patys buvo vadovai. Penktadienį vakare sąskrydį atidarė Folk‘o šokių muzika, o šeštadienį vyko privalomieji būreliai, kuriuose dalyviai turėjo galimybę pasigaminti sau apyrankes, giedoti, piešti ar paplaukioti gaivinančiame ežere.

Po pietų galėjome išgirsti įspūdingą Radvilos organizacijos atsiradimo ir vystymosi istoriją, kuria papasakojo ilgametis organizacijos narys Kornelijus Šišla, na, o nusileidus saulei per brūzgynus ir miškus leidosi stovyklose pamėgto žaidimo Kazokai ir plėšikai dalyviai.Sąskrydis buvo tuo įsimintinas, kad apjungė dvidešimtmečio keliolikos vadovų, pusvadovių ir vaikų kartas. Renginyje galėjome pabendrauti su Radvilos organizacijos atkūrimo iniciatore Gabija, kunigu-misionieriumi, tarnaujančiu Kauno reformatams, Franku van Dalenu, pamatyti savų stovyklų vadovus, kurie jau augina savas atžalas – būsimus stovyklų dalyvius.

Tai buvo išties šaunus renginys, apjungęs visus Draugijos narius, ir kiekvieną bent trumpam nukėlęs į smagius ir įspūdžių kupinus stovyklavimo laikus.

Sąskrydžio organizatoriai: Vilma Baltušytė, Dominykas Šukys, Andrius Rabačiauskas.

 P.s.: Rūpinantis kiekvieno sveikata, dalyviai į sąskrydį buvo įleidžiami su Galimybių pasu, jeigu jo neturėjo – buvo atliekamas Greitasis antigenų testas.