Vaikų vasaros stovyklos Nemradas-2023

Spausdinti

Šių metų liepos 22 dieną Nemunėlio Radviliškyje prasidėjo jau 30-oji vaikų vasaros stovykla, visus vaikus pakvietusi giesmės žodžiais Jėzus nori mus matyt kartu. Šiais metais stovyklavo, giedojo, į žygius keliavo ir kitaip savaitę kartu leido beveik 140 vaikų ir arti 50 vadovų savanorių, įskaitant stovyklos direktorius Gertrūdą Juršėnę ir Joną Venckūną, bei dvasinį vadovą kun. Franką van Dalen‘ą.

Šie metai buvo kiek kitokie ne tik dėl rekordinio dalyvių skaičiaus, bet ir dėl tiesiai iš Ukrainos į stovyklą atvykusių vaikų bei daugiataučių vadovų būrio. Taip pat sulaukėme seniai nematyto, anksčiau stovyklos dvasinio vadovo pareigas ėjusio, Didi (Dieter‘io Gartmann‘o).

Kiekvieną rytą pradėję su Biblijos pamokėlėmis, o dieną užpildę būrelių gausa, neapsiribojome tuo, ir vaikus kvietėme į liaudiškų šokių vakaronę, būrių prisistatymus, šou, žygį ar sporto renginius; po jų vakarus užbaigdavome prie laužo ar triukšmingoje diskotekoje. Smagiai ir džiaugsmingai praleidome visą savaitę, iki šeštadienio –  liepos 29 dienos, kai jau teko tarti sudie visiems – padaužoms ir ramesniems mažyliams. Su jais paskutinę atsisveikinimo valandėlę kartu paminėjome stovyklos Gimtadienį ir pasivaišinome tortu.

Smagu bus prisiminti kiekvieną dieną, praleistą kartu! Tačiau šiek tiek darosi liūdna pagalvojus, kad vaikų šypsenas, nuo džiaugsmo ašarų spindinčias jų akis pamatysime bei juoką ar nuoširdžius giesmių posmus išgirsime tik kitais metais...

Daugiau nuotraukų ir prisiminimų: https://www.facebook.com/nemradas

Su linkėjimais,

Vaikų vasaros stovyklos NemRadas komanda

Urtės Paulauskaitės nuotraukos