Talka prie Kauno bažnyčios

Spausdinti

Šių metų lapkričio 7 d., kuomet dalis kauniečių buvo susidomėję garsiosios bėglės parvežimo ir suėmimo klausimu, socialdemokratų Kauno skyriaus Žaliakalnio grupės nariai suorganizavo talką prie 2018 m. lapkričio mėnesį atgautos Kauno evangelikų reformatų bažnyčios. Tokiu būdu prasmigai praleisdami vakarą ir savo gerais darbais prididėdami prie Kauno miesto pagrąžinimo.

Įsibėgėjus rudeniui ir medžiams nudažant žemę įvairiaspalviais raštais, Kauno evangelikų reformatų parapijos nariai nebespėjo aprėpti ir Bažnyčios tvarkybos darbų, ir Bažnyčios prieigų grąžinimo darbų.  Talkos metu buvo sutvarkytos bažnyčios prieigos, tai yra sugrėbti lapai aplink bažnyčią, nušluoti takai. Dirbdami socdemai garsiai dūmojo, kad šioje vietoje lapai nebuvo grėbiami tikriausiai ne mažiau nei gerą dešimtmetį, kadangi šalia grėbiamų lapų buvo rasti ne tik praeivių „pamesti“ daiktai, tačiau ir pikantiški radiniai.

Kaip padėka talkininkams buvo suorganizuota ekskursija po Kauno evangelikų reformatų bažnyčią, kuri buvo pastatyta pagal žymaus prieškario architekto Karolio Reisono (latv. Kārlis Reisons, 1894-1981) projektą, už visos Lietuvos reformatų suaukotas lėšas, 1937-1938 metais. Bažnyčios vidus buvo įrenginėjamas dar dvejus metus, bet, nespėjus baigti darbų, II pasaulinio karo pradžioje buvo sovietų valdžios nacionalizuota.

InfoRef_LT