Žuvusių partizanų pagerbimo pamaldos Papilyje

Spausdinti

Irena Skiauterytė

2023 m. rugpjūčio 19 d. Panevėžio evangelikų ref. parapijos  nariai dalyvavo pamaldose Papilyje, ten žuvusių Lietuvos partizanų palaidojimo vietoje. Kasmet rugpjūčio mėnesį laikomose pamaldose didžiausią dalį dalyvaujančių sudaro panevėžiečiai. Aktyviausia – panevėžiečių Baltušių šeima su vyriausia šeimos nare  94-mete Valerija, aprūpinantys vykstančius transportu. Prisijungia ir biržiečiai reformatai.


Šįmet atvyko šeši panevėžiečiai, kiti pamaldų dalyviai buvo iš Biržų.
Pamaldas laikė kun. Sigita Veinzierl, jai talkino vargonininkė Vigilija Macienė. Išklausę jautrų kun. Sigitos pamokslą apie atmintį, meilę Dievui, žmonėms ir Dievo meilę mums visiems, pagiedoję keletą giesmių šioje atminties ir rimties vietoje, pasibaigus pamaldoms dar neskubėjome skirstytis.
Agapė po atviru vasaros dangumi visus kvietė ne tik pabendrauti, bet ir kukliai atšvęsti Valerijos Baltušienės 94-tąjį gimtadienį, kuris išaušo kaip tik tą dieną. Maloniai pabendravo su mumis ir kun. Sigita, prieš vykdama į kitos Kapinių šventės pamaldas.
Širdyje suprasdami, kokia svarbi yra atmintis, ir kad ji turi tęstis net ir tada, kai nebus gyvų istorinių įvykių liudininkų, tikimės, kad į žuvusių Laisvės kovotojų atminimo pamaldas ateityje susirinks daugiau dalyvių.