Kalėdų šviesa

Spausdinti

Buvo tikroji šviesa, kuri apšviečia kiekvieną žmogų, ateinantį į pasaulį.
Jis buvo pasaulyje, ir pasaulis per Jį atsirado, bet pasaulis Jo nepažino
.
/Jn 1,9-10/

Ši atėjusi šviesa išryškina mumyse glūdinčią tamsą. Nors mes trokštame šviesos, dar daugiau norime pačių savęs. Norime būti savęs - „savo namų“ šeimininkais, apsisaugoję save nuo to, kas erzina ir mums nepatinka.  Norime daugiau savo galių, laisvės ir savarankiškumo. Todėl ir nepažįstame Jo..., ar bent labai gerai suprantame, kodėl tuomet pasaulis Jo nepažino ir dabar nepažįsta.

Jėzus nori tave turėti kaip pažįstamą draugą, bet ne kaip tarną. Tai kitoks santykis. Draugystės esmė yra pažinimas ir pasitikėjimas. Jis nori būti pažintas ir tave pažinti.

Jėzus draugams, o ne pasauliui apreiškė Viešpatį. Tai reiškia - tiems, ką pažino, ir kas Jį pažino.

Judas – ne Iskarijotas – paklausė: „Viešpatie, kas atsitiko, jog ketini apsireikšti mums, o ne pasauliui?“
Jėzus jam atsakė: „Jei kas mane myli, laikysis mano žodžio ir mano Tėvas jį mylės; mes pas jį ateisime ir apsigyvensime.
 /Jn14,22-23/

Šv.Rašte mums aprašytas Jėzaus gimimas todėl, kad Jį pažintume nuo pat gimimo, susidraugautume ir mylėtume. Pažintume tą Šviesą, kuri apšviečia kiekvieną žmogų, ateinantį į pasaulį. 

Kun.Tomas Šernas
Vilniaus ev. reformatų parapijos klebonas

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Sveikinu Jus visus Kalėdų proga, linkiu Šviesos mūsų bažnyčios gyvenime. Norėčiau jus pamatyti ir bendrauti Kristuje, bet negalime. Karantino metu aš ir kiti dvasininkai pasiekiami telefonais ir kitomis ryšio priemonėmis. Prašome drąsiai kreiptis.

Pamaldos vyksta nuotoliniu būdu kiekvieną sekmadienį 11 val.

Taip pat vakaro malda ar Šv.Rašto studijos vyksta kiekvieną trečiadienį 20 val.

Visa tai pasiekiama internetu, per facebooką ir bažnyčios puslapį. Negalintiems stebėti tiesiogiai yra pasiekiami archyvai su įrašais. Čia nuorodos: 

 

Reformatų Bažnyčia

Vilniaus evangelikų reformatų parapija

Kauno evangelikų reformatų bažnyčia

Biržų ev. ref. parapija

ir       

http://www.ref.lt